De verschillende categorieën van Gin

  • Geplaatst op
De verschillende categorieën van Gin

Gin kent verschillende soorten categorieën en stijlen. Het is handig om deze te kennen zodat je weet hoe je een goede Gin moet kiezen. De stijlen zijn te herleiden uit de drie categorieën van Gin. Gin, Gedistilleerde Gin en de London Gin. In dit artikel gaan we in op deze categorieën, wat ze precies inhouden en een voorproefje van wat wij van Club Gin aan te bieden hebben. Ken jij ze al?

London Gin

De eerste categorie die we gaan bespreken is de London Gin. Een Gin die gemaakt wordt van een neutrale alcohol met maar liefst 96 procent. Dit wordt gemixt met natuurlijke aroma’s. Hierna wordt de drank voor een tweede keer gedistilleerd in een soort van distilleerkolom. Hieruit moet het alcoholpercentage uitkomen op minimaal 70%. Waar de London Gin zich onderscheidt tegen over de andere twee categorieën is dat hieraan geen kunstmatige kleurstoffen worden toegevoegd.

 

Gedistilleerde Gin

Ook deze Gin wordt net zoals bij de London Gin, gemaakt door een alcohol met een alcoholpercentage van 96 procent. Alleen wordt deze gecombineerd met ingrediënten van plantaardige aard. De combinatie die hieruit voorkomt, wordt vervolgens nog een keer gedistilleerd in een stookketel (traditioneel). Aan de gedistilleerde Gin zijn wel kleurstoffen en kunstmatige toevoegingen toe gebracht.

 

Gin

De laatste categorie heeft precies dezelfde benaming als Gin. Gin is eigenlijk de meest substantiële basis van hoe de Gin gevormd is. Bij dit productieproces heeft er geen destillatie plaatsgevonden. De Gin is in feite een simpel mengsel van ingrediënten van plantaardige aard en alcohol. Ook bij de gedistilleerde Gin is en mag er gebruik worden gemaakt van kunstmatige stoffen en kleurstoffen.

 

Gin kopen

Nu je weet welke categorieën je hebt als het gaat om de Gin, ben je wellicht geïnteresseerd naar de soorten Gin. Dan ben je bij ons van Club Gin aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een groot aanbod aan diverse verschillende soorten Gin. Ideaal om als cadeau aan iemand te geven, we hebben namelijk ook veel Gin verpakt in mooie giftboxen.

 

Gin geschenken

Op zoek naar een cadeau waar je echt indruk mee maakt? Kies dan voor een van onze Gin geschenken. Denk bijvoorbeeld aan de Gin-Mare. Deze Gin komt in een mooie gift box waar 1 fles gin inzit met daarbij 2 glazen. Ideaal om samen van te genieten. Mocht je geïnteresseerd zijn in ons gehele assortiment, dan vind je hier ons gehele assortiment aan Gin geschenken.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »