Beefeater London Dry 70CL Gin

Koop je Beefeater London Dry 70CL Gin vandaag nog bij Club Gin ✔ Scherpe prijzen ✔ Snelle levering ✔ Altijd op voorraad ✔ Klanten beoordelen ons met een 8,9.

€14,50

Online Beefeater Gin Kopen

Beefeater is de enige London Dry Gin die ook daadwerkelijk wordt geproduceerd in Londen aan de Thames. Het is de nummer één premium gin van de wereld en dat proef je! Het recept dat gebaseerd is op negen karakteristieke botanische kruiden, is een ongewijzigde creatie uit 1860. Sinds zijn lancering is Beefeater een van ’s werelds bestverkopende en meest iconische gin geworden.

De Yeoman Warders of beter bekend als Beefeaters, zijn de ceremoniële bewakers van de Tower of London. In de loop der jaren heeft de bekende toren dienst gedaan als arsenaal, museum, fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis en munt. De Beefeaters bewaken van oorsprong de gevangenen en de Britse kroonjuwelen. De naam van deze gin verwijst naar deze iconische figuren. Als je kijkt door de fles, kun je heel Londen zien. Ontdek samen met Beefeater de rijke geschiedenis van deze stad.

De Beefeater distilleerderij is gevestigd in een Edwardiaans gebouw uit de jaren 50. Voor het productieproces van Beefeater gin worden de botanische kruiden een volledige dag te weken gelegd en vervolgens gedistilleerd. Meester destilleerder Desmond Payne houdt het distillatie proces dat 8 uur duurt nauwlettend in de gaten. Dit proces resulteert in een smaak en gin die behoren tot de top van de London Dry Gins. Wie aan London Dry denkt, denkt aan Beefeater gin. Benieuwd naar het productieproces? Een op maat gemaakt bezoekerscentrum biedt kenners de mogelijkheid om in de originele ketels te kijken, het distillatieproces te bekijken en te leren over de geschiedenis van gin in Londen.

De neus van deze gin is klassiek London Dry met jeneverbes en een lichte noot citroenschil. Midden in de mond ervaar je een explosie van citrus en in de afdronk weer jeneverbes. Beefeater wordt vaak gebruikt in Martini’s. Daarnaast is deze gin ook uitstekend geschikt voor het maken van een frisse gin tonic. Wij ervaren dat een neutrale tonic hierbij het best tot zijn recht komt.