Zuidam Dutch Courage - Old Tom's Gin 70CL

De Dutch Courage Old Tom's Gin is een heerlijke Gin met ingrediënten zoals jeneverbessen, iriswortel, verse citroen en zoethout.

€27,95
Citadelle No Mistake Old Tom Gin 50cl

Citadelle heeft weer met de Citadelle No Mistike Old Tom Gin (50cl) een mooie topper weten te maken en is zeker geen Mistake.

€27,95

Old Tom Gin, een historisch belangrijke stijl binnen de gin-familie, biedt een fascinerende brug tussen de robuuste jenevers van vroeger en de moderne, verfijnde London Dry Gins van vandaag. Old Tom Gin, een stijl die bekend staat om zijn unieke zoetheid en rijke geschiedenis. Voor zowel de gin-kenner als de nieuwkomer, hier is alles wat je moet weten over Old Tom Gin.

Wat is Old Tom Gin?

Old Tom Gin is een gin-stijl die een licht zoetere smaak heeft in vergelijking met de meer bekende London Dry Gin. Deze zoetheid was oorspronkelijk het resultaat van het productieproces in de 18e en 19e eeuw, waarbij zoetstoffen werden toegevoegd om de ruwere smaken van minder verfijnde distillaties te maskeren. Vandaag de dag wordt Old Tom Gin gewaardeerd om zijn subtiele zoetheid en complexe smaakprofiel, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel klassieke als moderne cocktails.

De Geschiedenis van Old Tom Gin

De naam "Old Tom Gin" zou afkomstig zijn van de houten plakkaten in de vorm van een zwarte kat (Tom) die buiten sommige Londense pubs in de 18e eeuw hingen. Klanten konden een penny in de kat's mond gooien en hun mond onder een klein pijpje houden, waaruit vervolgens gin werd geschonken. Deze praktijk weerspiegelt de populariteit van gin in die tijd, en Old Tom Gin was de gin bij uitstek voor veel drinkers.

Het Productieproces

Hoewel het productieproces van Old Tom Gin vergelijkbaar is met dat van andere gins, onderscheidt het zich door de toevoeging van een lichte zoetstof na distillatie. Dit kan in de vorm van suiker, siroop of soms zelfs zoethout zijn. De exacte methode en ingrediënten variëren per distilleerderij, waardoor elke Old Tom Gin zijn eigen unieke smaakprofiel heeft.

Smaakprofiel en Kenmerken

Old Tom Gin kenmerkt zich door een subtiel zoete ondertoon, die prachtig balanceert met de traditionele gin-tonen van jeneverbes, citrus en kruiden. De zoetheid maakt Old Tom Gin bijzonder veelzijdig in cocktails, van de klassieke Tom Collins tot de Martinez, en biedt een zachtere, rondere gin-ervaring.

Hoe te Genieten van Old Tom Gin

Old Tom Gin is uitzonderlijk veelzijdig en kan op verschillende manieren worden genoten:

  • In Cocktails: Zijn unieke profiel maakt het een uitstekende keuze voor zowel klassieke als inventieve cocktails.
  • Puur: Voor een puurdere ervaring, waarbij de subtiele zoetheid en rijke botanicals volledig tot hun recht komen.
  • Met Tonic: Voor een interessante draai aan de klassieke gin-tonic, waarbij de zoetheid van de gin mooi contrasteert met de bitterheid van de tonic.

Ontdek Old Tom Gin in onze webshop

In onze webshop vind je een selectie van enkele van de beste Old Tom Gins beschikbaar op de markt. Elk met zijn eigen verhaal en smaakprofiel, onze collectie is zorgvuldig samengesteld om de diversiteit en rijkdom van deze intrigerende gin-stijl te tonen.

 

Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd?

Als u een bestelling doet voor 16:00 uur dan versturen wij uw bestelling dezelfde dag nog naar u op. Dat wil in de meeste gevallen zeggen dat u het de volgende dag in huis heeft.

Kan ik mijn cadeau personaliseren?

Zeker! Bij ons kunt u uw bestelling in laten pakken en een handgeschreven kaartje toevoegen aan uw product.

Is het mogelijk om naar meerdere adressen te versturen?

Het is mogelijk om bij ons een bestelling te doen, dat wij deze naar meerdere adressen versturen. Per adres worden er wel verzendkosten gerekend.

Hoe groot is het assortiment?

Bij Club Gin heeft u keuze uit meer dan 50+ echte gins.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »