Gin tonic kruiden? Welke kruiden zijn er en welke gebruik je bij welke Tonic

  • Geplaatst op
Gin tonic kruiden? Welke kruiden zijn er en welke gebruik je bij welke Tonic

Er zijn heel veel mogelijkheden om een lekkere Gin Tonic te maken. Er zijn ook zoveel soorten tonic en gin, dat het moeilijk kan zijn om de juiste gin en tonic met elkaar te mixen. Wil je weten welke gin tonic kruiden er zijn en welke je gebruikt bij welke tonic? In dit artikel geven wij hier antwoord op, dus lees snel verder!

Bloemig en kruidig

Als je wil gaan voor een bloemige en kruidige gin, kan je het best kiezen voor een neutrale tonic. Wij adviseren om dit te combineren met de Hendrick’s gin of Bulldog gin.

 

Je zou de Hendrick’s gin kunnen combineren met komkommer, framboos, rozenblaadjes of zwarte peper.

 

De Bulldog gin is lekker met zwarte peper, pompelmoes of lychees. Deze gin is fris en kruidig en bestaat uit twaalf ingrediënten.

 

hendrick's ginbulldog gin

 

Citrus en zoet

Als je van zoet en citrus houdt, zijn er ook verschillende combinaties qua gin tonic.

 

De Bombay Sapphire gin is lekker in combinatie met een neutrale of bloemige (lavendel of roos) tonic en citroen. Deze gin wordt met maar liefst tien verschillende kruiden gedestilleerd.

 

De Beefeater London Dry gin is goed te combineren met een neutrale tonic en citroen. Bij de productie van deze gin wordt een uniek proces gebruikt waarbij de schil van citroenen en sinaasappels, jeneverbes en botanische kruien een hele dag geweekt worden voordat zij worden gedestilleerd.

 

De Tanqueray gin is het lekkerst met een neutrale tonic en citroen. De vier ingrediënten in deze gin zijn:

jeneverbes, koriander, angelica en drop. Deze gin heeft een citroensmaak, maar het wordt niet als ingrediënt gebruikt. Koriander zorgt voor de frisse tonen in deze gin.

 

bombay gin tanqueray ginbeefeater gin

 

Kruidig en citrus

Voor een kruidige gin tonic kan je het best Gin Mare combineren met een aromatische tonic met kruiden en daarbij tijm, rozemarijn of basilicum toevoegen. De Gin Mare gin heeft diepe citrustonen, omdat men de citroenen en sinaasappels eerst een jaar laat macereren in alcohol voordat het wordt gedestilleerd.

 

gin mare gin

 

Tonics

Neutrale tonic: de Fever tree Premium Indian Tonic Water is een neutrale tonic, het is gemaakt van verschillende botanicals, waaronder natuurlijke kinine (uit Oost Congo) en oliën sinaasappels. Hierdoor heeft deze tonic een frisse smaak.

 

Aromatische tonic: de Fever Tree Aromatic Tonic is een aromatische tonic met aroma’s van verse en kruidige citrus met de toevoeging van Angostura schors. Door de toevoeging van Angostura schors krijgt deze tonic een licht bittere smaak. Deze smaak wordt wat zoeter en pittiger door de toevoeging van vanille uit Madagaskar, gember uit Cochin en kardemom uit Guatemala.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »