Recept: Een negroni cocktail maken

  • Geplaatst op
Recept: Een negroni cocktail maken

Vandaag nemen we je mee op een reis naar de verfijnde wereld van de Negroni. Deze bitterzoete klassieker heeft een speciale plaats in het hart van elke cocktailkenner. In deze blog ontdek je niet alleen het authentieke Negroni-recept, maar ook enkele fascinerende variaties. Laat me je begeleiden door de kunst van het Negroni maken.

Het Authentieke Negroni Recept

De Negroni, een cocktail die zijn oorsprong vindt in Italië, is een perfecte balans tussen bitterheid en zoetheid. Om deze klassieker thuis te maken, heb je slechts een paar eenvoudige ingrediënten nodig:

  • 30 ml Gin
  • 30 ml Campari
  • 30 ml rode vermout
  • IJs
  • Gedraaid sinaasappelschilletje (Probeer onze gedroogde sinaasappel)

Bekijk hier alle gin soorten.

 

 

Aan de slag met je Negroni

Volg deze stappen en geniet:

  1. Vul je cocktailglas met ijs.
  2. Giet dan de gin, Campari en rode vermout erbij.
  3. Mix alle dranken goed door om de dranken goed te laten verdunnen met het ijs.
  4. Garneer met een mooi gedraaid sinaasappelschilletje.

 

 

De Oorsprong van de Negroni

De geschiedenis van de Negroni is doordrenkt met intriges en legendes. Deze cocktail vindt zijn oorsprong in het prachtige Florence, Italië, in de vroege 20e eeuw. Het verhaal gaat dat Graaf Camillo Negroni, een frequente bezoeker van de Caffè Casoni, genoeg had van zijn gebruikelijke Americano-cocktail. Hij vroeg de barman om een sterker drankje, en zo werd de Negroni geboren. De toevoeging van gin in plaats van sodawater bracht een nieuwe diepte en complexiteit naar de cocktail, en het werd al snel een sensatie in Florence en daarbuiten.

De Negroni heeft sindsdien vele gedaantewisselingen ondergaan, maar het originele recept blijft een symbool van Italiaanse elegantie en vakmanschap. Deze cocktail heeft zelfs zijn eigen jaarlijkse viering, de "Negroni Week," waarin bartenders over de hele wereld hun creativiteit tonen door unieke variaties te maken en geld inzamelen voor goede doelen.

 

 

Negroni: Een Internationale Favoriet

Wat de Negroni echt bijzonder maakt, is zijn wereldwijde aantrekkingskracht. Deze cocktail heeft zijn Italiaanse wortels verlaten en heeft overal ter wereld een plek veroverd in de harten van cocktailliefhebbers. Van New York tot Tokio, van Londen tot Buenos Aires, kun je vrijwel overal ter wereld genieten van een goed gemaakte Negroni.

In bars en restaurants over de hele wereld kun je variaties vinden die zijn aangepast aan lokale smaken en ingrediënten. Of je nu in een chique cocktailbar bent of op een tropisch strand, de Negroni is altijd een vertrouwde vriend die je smaakpapillen verwent.

 

 

Variaties op de Negroni

Nu je het authentieke Negroni-recept onder de knie hebt, is het tijd om creatief te worden. Hier zijn enkele spannende variaties die je kunt proberen:

  • Boulevardier: Vervang de gin door bourbon voor een zachtere twist.
  • Negroni Sbagliato: Gebruik prosecco in plaats van gin voor een sprankelende versie.
  • White Negroni: Experimenteer met Lillet Blanc en Suze voor een unieke smaakervaring.

 

 

Top 3 Gin voor Negroni Cocktail 

We dagen je graag uit om zelf te experimenteren met verschillende soorten gin voor jouw Negroni cocktail. Heb je toch behoefte aan inspiratie? Dan hebben we voor jou een top 3 gins voor je Negroni cocktail samengesteld op basis van onze ervaring en de afgelopen trends. Probeer ze eens uit:

 

Tanqueray No:Ten 70CL

 

Nolets Silver Dry gin 70CL

 

Brokers Dry Gin 70CL

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »