Recept: De Tom Collins cocktail

  • Geplaatst op
Recept: De Tom Collins cocktail

Gin-liefhebbers opgelet! Als je op zoek bent naar een verfrissende en klassieke cocktail die perfect past bij een zomerse avond of een ontspannen weekend, dan is de Tom Collins Cocktail een absolute aanrader. Deze sprankelende mix van gin, citroensap, suiker en bruiswater zorgt voor een heerlijke smaaksensatie en is eenvoudig te bereiden. In dit blog delen we graag alles wat je moet weten om zelf een Tom Collins Cocktail te maken met de hoogwaardige gins van Club Gin.

Over de Tom Collins Cocktail

De Tom Collins is een tijdloze cocktail die al meer dan een eeuw wordt genoten. Het is een verfrissende drank met een perfecte balans tussen zoet en zuur, die elke gin-liefhebber zal waarderen. De cocktail is vernoemd naar de legendarische hoax van "de spookachtige Tom Collins," waarbij mensen elkaar voor de gek hielden. Maar geen zorgen, er is niets spookachtigs aan deze heerlijke drank!

 

 

Recept voor de Tom Collins Cocktail

Ingrediënten:

  

Instructies:

  1. Vul een cocktailshaker met gin, vers citroensap en suikersiroop.
  2. Voeg een handvol ijsblokjes toe aan de shaker en schud krachtig.
  3. Vul een hoog glas met ijsblokjes en giet het mengsel uit de shaker erover.
  4. Top de cocktail af met bruiswater naar smaak, meestal ongeveer 60 ml.
  5. Roer voorzichtig en garneer met een schijfje gedroogd citroen en een kers.
  6. Geniet van je verfrissende Tom Collins Cocktail!

 

 

Gin-keuze voor de Perfecte Tom Collins

Bij Club Gin begrijpen we de waarde van hoogwaardige gin, en de keuze van je gin is essentieel voor het creëren van een perfecte Tom Collins. Kies uit ons uitgebreide assortiment gins, variërend van kruidig tot floraal, om de smaakprofielen te vinden die het beste bij jouw smaak passen.

 

Of je nu kiest voor een London Dry Gin, een citrusachtige New Western Gin of een botanische Old Tom Gin, Club Gin biedt een breed scala aan opties die je Tom Collins tot een onvergetelijke ervaring maken.

 

Dus, waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog je favoriete gin bij Club Gin en ontdek de magische wereld van de Tom Collins Cocktail. Cheers!

 

Onze top 3 gin voor de Tom Collins Cocktail, uitgekozen door onze experts: 

1. Gin Mare Mediterranean

 

2. Tanqueray No:Ten

 

3. Citadelle

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »