De French 75: Een Klassieke Champagne Cocktail met een Gin Twist

  • Geplaatst op
  • Door Juul
De French 75: Een Klassieke Champagne Cocktail met een Gin Twist

Leer alles over de French 75, een elegante champagne cocktail met een verrukkelijke gin twist. Ontdek de geschiedenis achter deze iconische drank, volg het eenvoudige recept en geniet van de heerlijke smaken van gin, citroen en champagne, perfect gebalanceerd voor een verfijnde ervaring.

Of je nu een gin-liefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een verfijnde cocktail, de French 75 is een absolute must-try. Deze klassieke champagne cocktail krijgt een opwindende twist met de toevoeging van gin, wat resulteert in een smaakvolle en elegante mix die zeker indruk zal maken op je gasten.

 

De Geschiedenis van de French 75

De French 75 heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de dagen van de Eerste Wereldoorlog, toen het voor het eerst werd geserveerd in de chique bars van Parijs. De cocktail dankt zijn naam aan de Franse 75 mm kanonnen die tijdens de oorlog werden gebruikt, vanwege het feit dat het net zo explosief en verfrissend is als het wapen zelf.

 

Het Recept

Om een French 75 te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 45 ml gin
  • 15 ml vers citroensap
  • 10 ml eenvoudige siroop
  • Champagne, gekoeld
  • Citroenkrullen, ter garnering
  1. Doe de gin, citroensap en eenvoudige siroop in een cocktailshaker gevuld met ijs.
  2. Schud krachtig tot het mengsel goed gekoeld is.
  3. Zeef het mengsel in een champagneglas.
  4. Vul het glas aan met gekoelde champagne.
  5. Garneer met een citroenkrul.
  6.  

Waarom je ervan zult genieten

De combinatie van gin, citroen en champagne zorgt voor een perfect gebalanceerde smaak die zowel verfrissend als complex is. De bubbels van de champagne voegen een luchtigheid toe aan de gin, terwijl het citroensap zorgt voor een subtiele zuurgraad die de smaken in evenwicht brengt. Het resultaat is een cocktail die moeiteloos elegantie en verfijning uitstraalt.

 

Probeer het zelf!

Of je nu een feestje plant of gewoon zin hebt in een luxe traktatie, de French 75 is de ideale keuze. Met zijn sprankelende smaak en chique uitstraling is deze cocktail een gegarandeerde hit bij elke gelegenheid. Dus waar wacht je nog op? Probeer vandaag nog dit iconische recept en ontdek waarom de French 75 een favoriet is geworden onder gin-liefhebbers over de hele wereld. 

TIP: Neem een kijkje bij Club Champagne voor de lekkerste champagnes voor deze cocktail!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »