Recept: De Ramos Gin Fizz Cocktail

  • Geplaatst op
 Recept: De Ramos Gin Fizz Cocktail

Ben je op zoek naar een verfrissende en klassieke cocktail om jezelf en je gasten te verwennen? Zoek niet verder dan de legendarische Ramos Gin Fizz cocktail. Deze cocktail, oorspronkelijk uit New Orleans, is een heerlijke mix van gin, citroensap, room en eiwit, met een vleugje vanille en sinaasappelbloesemwater. Het resultaat is een zijdezachte en romige drank die perfect is voor warme zomerdagen of elke gelegenheid waarbij je iets speciaals wilt serveren. Laten we aan de slag gaan met dit verfijnde recept!

Ingrediënten:

  • 45 ml gin
  • 15 ml vers citroensap
  • 15 ml vers limoensap
  • 30 ml room (bij voorkeur verse room)
  • 15 ml suikersiroop (eenvoudig te maken door gelijke delen suiker en water te verwarmen tot de suiker is opgelost, en daarna af te laten koelen)
  • 1 eiwit
  • 3 druppels sinaasappelbloesemwater
  • 2 druppels vanille-extract
  • IJsblokjes
  • Sodawater (bruisend water)
  • Oranje- en citroenschil voor garnering

 

Instructies:

  1. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.

  2. Voeg de gin, verse citroensap, verse limoensap, room, suikersiroop, eiwit, sinaasappelbloesemwater en vanille-extract toe aan de shaker.

  3. Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 15-20 seconden. Het schudden is cruciaal om het eiwit goed te emulgeren en de cocktail zijn kenmerkende textuur te geven.

  4. Open de shaker voorzichtig en giet de inhoud door een fijne zeef in een hoog glas (zoals een Collins glas) gevuld met ijsblokjes. Deze zeef zorgt ervoor dat eventuele eiwitrestanten worden opgevangen en dat je cocktail mooi helder en romig blijft.

  5. Vul het glas voorzichtig aan met sodawater om het op te laten bruisen. Giet langzaam en roer lichtjes met een roerstaaf om alles goed te mengen.

  6. Garneer de Ramos Gin Fizz cocktail met een dunne reep sinaasappelschil en een schijfje citroenschil.

  7. Serveer onmiddellijk en geniet van deze verfrissende en smaakvolle cocktail!

 

Proost!

De Ramos Gin Fizz is een cocktail die wat extra aandacht vergt, maar het resultaat is absoluut de moeite waard. De romige textuur en de perfect uitgebalanceerde smaken maken het tot een favoriet bij velen. Dus, als je indruk wilt maken op je gasten of gewoon jezelf wilt verwennen met een heerlijke drank, probeer dan dit recept voor de Ramos Gin Fizz cocktail. Proost op goede tijden en geweldige smaken!

 

Welke gin gebruik je voor een Ramos Gin Fizz cocktail?

Voor een klassieke Ramos Gin Fizz cocktail kun je het beste een gin van hoge kwaliteit gebruiken. De keuze van de gin is belangrijk, omdat het de hoofdsmaak van de cocktail bepaalt. Hier zijn enkele aanbevelingen voor het kiezen van een geschikte gin:

  1. London Dry Gin: Dit is de meest traditionele keuze voor een Ramos Gin Fizz. London Dry Gins hebben een uitgebalanceerde smaak met jeneverbes als hoofdbestanddeel, aangevuld met kruidige en florale tonen. Bekende merken zoals Tanqueray, Beefeater, en Bombay Sapphire werken goed.

  2. Plymouth Gin: Plymouth Gin heeft een iets zachtere en fruitigere smaak dan de klassieke London Dry Gin, wat een interessante twist aan je cocktail kan geven.

  3. Hendrick's Gin: Hendrick's is een gin met een uitgesproken florale en komkommerachtige smaak. Als je op zoek bent naar een verfrissende en unieke Ramos Gin Fizz, kan dit een goede keuze zijn.

  4. Old Tom Gin: Dit is een zachtere en licht zoete ginstijl die traditioneel wordt gebruikt in oudere cocktailrecepten. Het kan een Ramos Gin Fizz een subtiele zoetheid geven.

Het belangrijkste is dat je een gin kiest die je persoonlijke smaakpapillen aanspreekt. Experimenteer met verschillende gins om te ontdekken welke het beste bij je past en de smaak van je Ramos Gin Fizz aanvult. Onthoud dat versheid ook cruciaal is, dus zorg ervoor dat je verse citroen- en limoensap gebruikt voor de beste resultaten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »