Recept: De singapore sling cocktail

  • Geplaatst op
Recept: De singapore sling cocktail

Vandaag duiken we in het mysterieuze universum van de Singapore Sling cocktail, een exotische mix die de zintuigen prikkelt en de smaakpapillen verwent. Wij staan klaar om je het perfecte Singapore Sling cocktail recept te onthullen, gebaseerd op de rijke geschiedenis en verse ingrediënten. Dus, pak je shaker en laten we beginnen!

Het Perfecte Singapore Sling Cocktail Recept

De Singapore Sling is niet zomaar een cocktail; het is een legendarisch drankje dat zijn oorsprong vindt in de bruisende cocktailcultuur van Singapore. Met onze jarenlange ervaring in de wereld van gin, hebben we een uniek recept samengesteld dat recht doet aan deze klassieker. Deze exotische mix van Gin, D.O.M. Benedictine, kersenlikeur, limoensap, ananassap en grenadine neemt je mee naar de tropen, waar elk slokje een reis op zich is.

 

 

De Magie van de Ingrediënten

Om deze cocktail tot in perfectie te bereiden, beginnen we met een shaker gevuld met ijs, en voegen we met precisie de volgende ingrediënten toe:

  • 30 ml Gin: De ziel van elke goede cocktail begint met de keuze van de gin. Kies een kwaliteitsgin met de juiste botanicals om de basis van je Singapore Sling te leggen.
  • 15 ml D.O.M. Benedictine: Voeg een vleugje kruidigheid en complexiteit toe aan de mix met D.O.M. Benedictine, een likeur die al generaties lang wordt gewaardeerd.
  • 15 ml Kersenlikeur: Deze zoete en fruitige likeur geeft je cocktail een diepe, rijke kleur en een onweerstaanbare kersensmaak.
  • 15 ml Limoensap: Een scheutje vers limoensap zorgt voor een verfrissend zuurtje dat de smaken in balans brengt.
  • 45 ml Ananassap: De exotische zoetheid van ananassap voegt een tropische dimensie toe aan je cocktail.
  • 2,5 ml Grenadine: De finishing touch van deze cocktail, grenadine voegt een subtiele zoetheid en een prachtige rode kleur toe.

 

 

Het Bereidingsproces

Nu we de ingrediënten hebben verzameld, laten we beginnen met het maken van onze Singapore Sling cocktail. Volg deze stappen voor een perfect resultaat:

  1. Begin met een shaker gevuld met ijs om je cocktail lekker koud te maken.
  2. Voeg met 30 ml Gin, 15 ml D.O.M. Benedictine, 15 ml Kersenlikeur en 45 ml ananassap toe aan de shaker.
  3. Pers de helft van een verse limoen uit in de shaker om dat verfrissende zuurtje toe te voegen.
  4. Voeg als laatste 2,5 ml grenadine toe voor die subtiele zoetheid en de prachtige rode kleur.
  5. Schud krachtig, zodat alle ingrediënten perfect met elkaar vermengen.

 

 

De Geschiedenis Achter de Singapore Sling

Voordat we dieper ingaan op de fascinerende geschiedenis van de Singapore Sling, laten we eerst een stap terug in de tijd zetten. Deze iconische cocktail zag voor het eerst het levenslicht in de vroege 20e eeuw, in de legendarische Long Bar van het Raffles Hotel in Singapore. Het was een tijd waarin de cocktailcultuur op zijn hoogtepunt was, en mensen van over de hele wereld zich verzamelden in deze exotische stad.

De Singapore Sling werd voor het eerst gemengd door de bekwame handen van barman Ngiam Tong Boon in 1915. Zijn creatie was bedoeld als een verfrissend en zomers drankje voor de dames, omdat het eruitzag als een onschuldige roze punch. Maar schijn bedriegt, want achter de zoete façade schuilde een complexe mix van smaken die zelfs de meest verfijnde smaakpapillen verraste.

Het originele recept van Ngiam Tong Boon is verloren gegaan in de tijd, maar zoals elke goede legende, heeft de Singapore Sling zich aangepast en geëvolueerd. Vandaag de dag kunnen we genieten van verschillende versies, maar we hebben ons gericht op het klassieke recept dat de essentie van deze cocktail het beste vastlegt.

 

 

De beste Gin voor een Singapore Sling Cocktail

Er zijn diverse soorten gin die je kan gebruiken als basis voor de Singapore Sling. Wij adviseren om een kwalitatieve London Dry Gin te gebruiken. Heb je behoefte aan inspiratie? Probeer dan eens één van deze 3:

Tanqueray London Dry 70CL

 

Bombay London Dry Gin 70CL

 

Beefeater London Dry 70CL Gin

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »