Pineapple Express Gin

 • Geplaatst op
Pineapple Express Gin

Ingrediënten:

 • 50 ml gin
 • 25 ml ananassap
 • 15 ml limoensap
 • 15 ml suikersiroop
 • 2 blaadjes basilicum
 • ijs

 

Bereidingswijze:

 1. Giet de gin, ananassap, limoensap en suikersiroop in een shaker met ijs.
 2. Voeg de basilicum toe en schud alles goed door.
 3. Giet het mengsel door een fijne zeef in een glas met ijs.
 4. Garneer met een plakje ananas en een blaadje basilicum.
 5. Geniet van deze tropische gin cocktail!

 

Extra tip: Voeg voor een extra twist een scheutje kokosmelk toe aan het mengsel voordat je het door de zeef giet. Dit geeft een heerlijk romig element aan de cocktail.

 

Gin is een populaire drank die in de laatste jaren steeds meer in populariteit is gestegen. Het is een alcoholische drank die wordt gemaakt van graan en jeneverbes en heeft een kenmerkend juniper-aroma. Gin is vaak de basis voor allerlei verschillende cocktails, zoals de bekende Gin Tonic. In dit recept geven we een tropisch twist aan de gin door ananassap en basilicum toe te voegen.

 

Het maken van deze "Pineapple Express Gin" is heel eenvoudig. Begin met het plaatsen van ijs in een shaker. Voeg vervolgens de gin, ananassap, limoensap en suikersiroop toe. Roer alles goed door met een lepel of muddler. Voeg tenslotte de basilicum toe en schud de shaker goed. Dit zorgt ervoor dat de basilicum goed wordt gemixt met de andere ingredienten en het aroma vrijkomt.

 

Na het schudden, giet het mengsel door een fijne zeef in een glas met ijs. Dit zorgt ervoor dat eventuele klontjes uit het mengsel verwijderd worden en je een heldere cocktail overhoudt. Garneer het glas met een plakje ananas en een blaadje basilicum voor de finishing touch.

 

Geniet vervolgens van deze heerlijke, tropische gin cocktail. Proost!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »