Wat is goede gin? Bestaat er ‘goede’ en ‘slechte’ gin. Wij leggen het uit!

  • Geplaatst op
Wat is goede gin? Bestaat er ‘goede’ en ‘slechte’ gin. Wij leggen het uit!

Welkom bij ons artikel over de beste gins en tonics die je absoluut moet proberen! Bij Club Gin zijn we gepassioneerd door heerlijke drankjes en het ontdekken van de perfecte combinaties. In dit artikel nemen we je mee op een boeiende reis door de wereld van gin en tonic, waarbij we enkele van de meest verrukkelijke merken en smaken onder de loep nemen. Dus ben jij op zoek naar een goede gin? Bestaan er überhaupt wel goede en slechte gins? Wij leggen het in dit artikel allemaal uit, dus lees snel verder.

Goede gin

Gin en tonic hebben in de afgelopen jaren een indrukwekkende opmars gemaakt en zijn nu niet meer weg te denken uit de wereld van cocktails en drankjes. Deze klassieke combinatie is geliefd vanwege zijn verfrissende karakter en de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren met verschillende smaken en aroma's. Welke gin iemand lekker vindt, is heel persoonlijk. Het hangt natuurlijk af waar men van houdt en welke smaken er worden gecombineerd. Daarom is het best lastig te zeggen welke gin voor iedereen goed is, maar toch hebben wij een paar gins op een rijtje gezet die bij de meeste mensen wel in de smaak vallen.

 

Ontdek de beste gins

1. Napue Gin 50CL 

napue

 

Een gin waar veel vraag naar is, is de Napue Gin van Kyrö. Deze gin dankt zijn speciale smaak aan de 15 botanicals die erbij toegevoegd zijn, onder andere jeneverbes, venbes, duinbes en moerasspirea. Deze fles van 50CL leveren wij samen met twee gratis flesjes Three Cents tonic water. Bekijk hier de Napue Gin 50CL .

 

2. Hendricks gin

hendricks

 

Een andere gin die waarschijnlijk wel zal bevallen, is de Hendricks gin. Deze gin heeft een unieke, verfrissende smaak met een heerlijk bloemig aroma. Door de speciale manier van destilleren (met twee ketels) krijgt Hendricks gin zijn unieke smaak. Bekijk al onze smaken en misschien wil je zelf wel een fles Hendricks gin kopen.

 

3. Bobby's Gin

bobby

 

Een andere gin waar veel vraag naar is, is de Bobby's gin. Bij het openen van deze fles wordt je aangenaam verrast door de heerlijke aroma’s van oosterse kruiden en citrus. Deze gin heeft een stevige smaak in de mond, met venkel en citrus in de afdronk.

 

4. Tanqueray No:Ten 100CL

tanqueray

 

Deze gin heeft een alcoholpercentage van 47,3% en ligt dus wat hoger dan de meeste gins. Hij bevat ongebruikelijke ingrediënten zoals kamille en verse pompelmoes en dit zorgt voor de heerlijke smaak en aroma. Bekijke hier de Tanqueray No:Ten 100CL.

 

5. Gin mare

gin mare

 

De gin mare gin is een unieke gin, omdat alle ingrediënten separaat gedistilleerd worden. De citroenen en sinaasappels laat men eerst een jaar maceren voordat het wordt gedistilleerd. Om deze reden heeft Gin mare diepe citrustonen. Klik hier om deze gin te bekijken: Gin mare.

 

Slechte gin

Met slechte gin wordt eerder de fouten bij het drinken van gin tonic bedoeld. Je kan de gin tonic het beste uit een ballonglas drinken en zonder rietje. Dit heeft beide te maken met het feit dat de aroma’s dan meer richting de neus gestuurd worden. Wanneer je bij een bar een gin tonic drinkt, kan het zijn dat de barman een citroen of limoen in de gin tonic gooit. Deze liggen vaak al de hele dag en verpesten hierdoor de smaak. Een andere fout is dat niet de juiste tonic bij de juiste gin wordt gecombineerd. Meer hierover lees je in ons vorige Blog: Welke kruiden zijn er en welke gebruik je bij welke Tonic.

 

De kunst van het serveren

Zoals al vermeld is naast het kiezen van de juiste gin en tonic, de manier waarop je je gin-tonic serveert van groot belang. Hier zijn enkele tips om je drankje naar een hoger niveau te tillen:

 

  • Gebruik het juiste glaswerk: Serveer je gin-tonic in een groot ballonglas of een gobletglas. Deze glazen geven voldoende ruimte voor ijs, garneringen en zorgen voor een optimale smaakervaring.

  • Toevoegen van ijs: Voeg enkele grote ijsblokjes toe aan je glas om je gin-tonic koel te houden zonder de smaak te verdunnen. Vermijd kleine ijsblokjes, omdat deze sneller smelten.

  • Garnering: Geef je gin-tonic een visuele en smaakvolle boost door het toevoegen van garneringen. Denk aan schijfjes citrusvruchten, kruiden zoals munt of rozemarijn, en bessen. Experimenteer met verschillende combinaties om je drankje een unieke uitstraling te geven.

 

Met de juiste combinatie van gin en tonic kun je een wereld vol smaak verkennen. Of je nu kiest voor een klassieke gin met een subtiele twist of een gedurfde, nieuwe smaakervaring wilt opdoen, er zijn eindeloze mogelijkheden om je smaakpapillen te verwennen. Cheers!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »