Wat is goede gin? Bestaat er ‘goede’ en ‘slechte’ gin. Wij leggen het uit!

  • Geplaatst op
Wat is goede gin? Bestaat er ‘goede’ en ‘slechte’ gin. Wij leggen het uit!

Ben jij op zoek naar een goede gin? Bestaan er überhaupt wel goede en slechte gins? Wij leggen het in dit artikel allemaal uit, dus lees snel verder.

Goede gin

Welke gin iemand lekker vindt, is heel persoonlijk. Het hangt natuurlijk af waar men van houdt en met wat de gin gemixt wordt. Daarom is het best lastig te zeggen welke gin voor iedereen goed is, maar toch hebben wij een paar gins op een rijtje gezet die bij de meeste mensen wel in de smaak vallen.

 

Napue Gin 50CL 

napue

 

Een gin waar veel vraag naar is, is de Napue Gin van Kyrö. Deze gin dankt zijn speciale smaak aan de 15 botanicals die erbij toegevoegd zijn, onder andere jeneverbes, venbes, duinbes en moerasspirea. Deze fles van 50CL leveren wij samen met twee gratis flesjes Three Cents tonic water.

 

Hendricks gin

 

hendricks

 

Een andere gin die waarschijnlijk wel zal bevallen, is de Hendricks gin. Deze gin heeft een unieke, verfrissende smaak met een heerlijk bloemig aroma. Door de speciale manier van destilleren (met twee ketels) krijgt Hendricks gin zijn unieke smaak. Bekijk al onze smaken en misschien wil je zelf wel een fles Hendricks gin kopen.

 

Bobby's Gin

bobby

 

Een andere gin waar veel vraag naar is, is de Bobby's gin. Bij het openen van deze fles wordt je aangenaam verrast door de heerlijke aroma’s van oosterse kruiden en citrus. Deze gin heeft een stevige smaak in de mond, met venkel en citrus in de afdronk.

 

Tanqueray No:Ten 100CL

tanqueray

 

Deze gin heeft een alcoholpercentage van 47,3% en ligt dus wat hoger dan de meeste gins. Hij bevat ongebruikelijke ingrediënten zoals kamille en verse pompelmoes en dit zorgt voor de heerlijke smaak en aroma.

 

Gin mare

gin mare

 

De gin mare gin is een unieke gin, omdat alle ingrediënten separaat gedistilleerd worden. De citroenen en sinaasappels laat men eerst een jaar maceren voordat het wordt gedistilleerd. Om deze reden heeft Gin mare diepe citrustonen.

 

Slechte gin

Met slechte gin wordt eerder de fouten bij het drinken van gin tonic bedoeld. Je kan de gin tonic het beste uit een ballonglas drinken en zonder rietje. Dit heeft beide te maken met het feit dat de aroma’s dan meer richting de neus gestuurd worden. Wanneer je bij een bar een gin tonic drinkt, kan het zijn dat de barman een citroen of limoen in de gin tonic gooit. Deze liggen vaak al de hele dag en verpesten hierdoor de smaak. Een andere fout is dat niet de juiste tonic bij de juiste gin wordt gecombineerd. Meer hierover lees je in ons vorige blog.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »