De Diverse Wereld van Gin: Van London Dry tot Sloe Gin

  • Geplaatst op
  • Door Juul
De Diverse Wereld van Gin: Van London Dry tot Sloe Gin

De fascinerende wereld van gin en leer meer over vier populaire gin-stijlen: London Dry, Old Tom, Pink Gin en Sloe Gin. Van de droge scherpte van London Dry tot de zoetere tonen van Old Tom en de fruitige accenten van Pink Gin en Sloe Gin, er is een gin voor elke smaak en gelegenheid.

Gin is een drank die de laatste jaren enorm populair is geworden, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Met zijn complexe smaken en veelzijdigheid is gin een favoriet geworden onder liefhebbers van gedistilleerde dranken over de hele wereld. Maar wist je dat gin verschillende stijlen heeft, elk met zijn eigen unieke kenmerken en geschiedenis? In deze blogpost gaan we dieper in op vier van de meest populaire gin-stijlen: London Dry, Old Tom, Pink Gin en Sloe Gin.

 

London Dry Gin

Misschien wel de meest bekende en traditionele stijl van gin, London Dry Gin staat bekend om zijn droge en scherpe smaakprofiel. Deze gin wordt gedistilleerd met een mix van botanicals, waaronder jeneverbessen, koriander, engelwortel en citrusschillen. London Dry Gin is vaak de basis voor klassieke cocktails zoals de Gin & Tonic en de Martini.

 

Old Tom Gin

Old Tom Gin is een iets zoetere en zachtere variant van London Dry Gin. Het wordt gekenmerkt door de toevoeging van suiker, wat resulteert in een meer gebalanceerde en toegankelijke smaak. Deze stijl van gin was populair in de 18e eeuw en maakt een comeback in de moderne cocktailscene. Old Tom Gin is ideaal voor het maken van klassieke cocktails zoals de Tom Collins en de Ramos Gin Fizz.

 

Pink Gin

De laatste jaren is Pink Gin enorm populair geworden, vooral onder liefhebbers van zoetere en fruitigere smaken. Deze stijl van gin krijgt zijn kenmerkende roze kleur door toevoeging van fruitextracten, zoals aardbeien of frambozen. Pink Gin heeft meestal een iets lager alcoholpercentage en is heerlijk om puur te drinken of te mixen in sprankelende cocktails.

 

Sloe Gin

Tot slot hebben we Sloe Gin, een gin die doordrenkt is met sleedoornbessen en een unieke zoetzure smaak heeft. Sloe Gin heeft een lange geschiedenis in Groot-Brittannië en wordt traditioneel gedronken als een winterse warme drank of gebruikt in cocktails zoals de Sloe Gin Fizz en de Sloe Gin Sour.

 

Of je nu de voorkeur geeft aan de klassieke droogheid van London Dry Gin, de zoetheid van Old Tom, de fruitigheid van Pink Gin of de complexiteit van Sloe Gin, er is een gin-stijl voor elke smaak en gelegenheid. Bij Club Gin hebben we een breed assortiment aan gins in verschillende stijlen, dus waar wacht je nog op? Ontdek de wereld van gin vandaag nog en laat je verrassen door de diversiteit en smakenrijkdom die deze drank te bieden heeft!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »