Recept: De Violet Collins

  • Geplaatst op
Recept: De Violet Collins

De Violet Collins is een verrassend verfrissende cocktail met een vleugje bloemige elegantie. Met zijn subtiele lavendelsmaak en bruisende tonic is dit een drankje dat je smaakpapillen zal verwennen. Hier is hoe je deze heerlijke Violet Collins cocktail zelf kunt maken.

Ingrediënten

  • 60 ml gin
  • 30 ml lavendelsiroop
  • 30 ml vers citroensap
  • Tonic water
  • Lavendelbloemen of een schijfje citroen voor de garnering
  • IJsblokjes

Hoe Maak Je Een Violet Collins?

  1. Verzamel de Ingrediënten: Zorg ervoor dat je alle benodigde ingrediënten bij de hand hebt voordat je begint met het maken van je Violet Collins cocktail.

  2. Koel het Glas: Plaats het glas dat je gaat gebruiken in de vriezer of koelkast om het goed te koelen. Een gekoeld glas houdt je cocktail langer fris.

  3. Vul het Glas met IJsblokjes: Haal het gekoelde glas uit de vriezer of koelkast en vul het met ijsblokjes. Dit zal helpen om je cocktail lekker koud te houden.

  4. Voeg de Ingrediënten Toe: In een shaker voeg je de gin, lavendelsiroop en vers citroensap toe. Vul de shaker ook met ijsblokjes.

  5. Schud de Cocktail: Sluit de shaker stevig af en schud de cocktail krachtig gedurende ongeveer 15 seconden. Dit zal de ingrediënten goed mengen en de cocktail ijskoud maken.

  6. Strain in het Glas: Gebruik een strainer om de cocktail in het voorbereide glas over het ijs te gieten.

  7. Top met Tonic Water: Vul het glas met tonic water om de cocktail aan te vullen. Dit voegt een bruisende, verfrissende kwaliteit toe aan de Violet Collins.

  8. Garneer met Lavendel of Citroen: Voeg een paar lavendelbloemen toe aan de cocktail als garnering voor een vleugje elegantie. Als alternatief kun je een schijfje citroen gebruiken voor een frisse en citrusachtige toets.

  9. Geniet Ervan! Je Violet Collins cocktail is nu klaar om van te genieten. Neem een slok en laat de lavendelsmaak en het bruisende karakter je zintuigen prikkelen.

Nu je weet hoe je een Violet Collins cocktail kunt maken, kun je genieten van deze unieke en verfrissende drank op een zomerse dag of wanneer je maar zin hebt in een bloemige traktatie. En voor nog meer cocktailavonturen, bekijk ons recept voor de heerlijke Aviation cocktail!

Bekijk onze uitgebreide assortiment gin, om jouw favoriete gin te vinden voor de perfecte Violet Collins!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »