Recept: De basil smash cocktail

  • Geplaatst op
Recept: De basil smash cocktail

Hallo ginliefhebbers!
Vandaag nemen we een duik in de wereld van de klassieke gin-cocktails, en wat is er beter dan een verkwikkende Basil Smash? Dit drankje is een smaakexplosie en een favoriet onder kenners. Dus laten we samen aan de slag gaan om dit heerlijke recept te ontdekken.

Wat je nodig hebt:

 

Stappen:

Voorbereiding:

Begin met het plukken en wassen van de basilicumblaadjes. Zorg er ook voor dat je gin goed gekoeld is. Een koude cocktail is een verfrissende cocktail!

 

Muddle de basilicum:

Plaats de gewassen basilicumblaadjes in de bodem van je cocktailshaker. Gebruik een muddler of een lepel om voorzichtig op de basilicum te drukken. Dit zal de aroma's vrijgeven zonder de bladeren te beschadigen.

 

Voeg de gin, citroensap en siroop toe:

Giet de gin, vers citroensap en eenvoudige siroop over de basilicum. Voeg een handvol ijsblokjes toe om de cocktail te koelen en te verdunnen.

 

Schud het goed:

Plaats het deksel stevig op de cocktailshaker en schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden. Dit zorgt ervoor dat alle ingrediënten goed vermengd worden en je cocktail lekker koud wordt.

 

Zeef de cocktail: Gebruik een cocktailzeefje om de cocktail in je glas te schenken. Hierdoor worden de basilicumblaadjes en ijsblokjes tegengehouden.

 

Garneer met een basilicumblaadje en een gedroogdcitroenschijfje:

Als laatste touch kun je een vers basilicumblaadje boven op de cocktail leggen evenals een gedroogd citroenschijfje, wat niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging is, maar ook extra geur en smaak geeft.

 

Genieten maar!

Neem een slok en ervaar de harmonieuze combinatie van de frisse basilicum, de pittige gin en het pittige citroensap.

 

De Basil Smash cocktail is perfect voor warme zomerdagen, informele bijeenkomsten met vrienden, of gewoon wanneer je zin hebt in een smaakvolle gin-ervaring. Vergeet niet om hoogwaardige gin van Club-gin.nl te gebruiken voor de beste smaak.

Dus waar wacht je nog op? Ga naar Club-gin.nl om je favoriete gin te bestellen en experimenteer met deze heerlijke Basil Smash cocktail. Proost!

 

Onze top 3 gin voor de Basil Smash Cocktail, uitgekozen door onze experts: 

1. Gin Mare Mediterranean

 

2. Tanqueray No:Ten

 

3. Citadelle

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »