Elegant Gin Cocktail met Munt en Ceder
Ingrediënten:
- 60 ml gin
- 25 ml limoensap
- 25 ml munt simple syrup (zie onderstaande stappen voor hoe je dit maakt)
- 20 ml ceder schors tinctuur (zie onderstaande stappen voor hoe je dit maakt)
- Muntblaadjes voor garnering
Munt simple syrup:
- 1 kop suiker
- 1 kop water
- Een handvol vers muntblaadjes
Ceder schors tinctuur:
- 1/2 kop ceder schors
- 1 kop gin
Bereidingswijze:
-
Maak eerst de munt simple syrup door de suiker, water en muntblaadjes in een medium saucepan te plaatsen. Breng het mengsel aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel afkoelen en giet het door een fijne zeef om de muntblaadjes te verwijderen. Zet de simple syrup opzij totdat je hem nodig hebt.
-
Maak vervolgens de ceder schors tinctuur door de ceder schors in een luchtdichte container te doen en de gin eroverheen te gieten. Sluit de container goed af en zet hem op een koele, donkere plek voor ten minste twee weken, of totdat de tinctuur de gewenste smaak heeft. Als je het haastig wilt maken, kun je de tinctuur ook in een week klaar maken door de ceder schors in de gin te laten infuseren in de koelkast in plaats van op kamertemperatuur. Zeef de tinctuur na het infusieproces om de ceder schors te verwijderen.
-
Vul een shaker met ijs. Voeg de gin, limoensap, munt simple syrup en ceder schors tinctuur toe. Shake goed totdat de shaker koud aanvoelt.
-
Giet de cocktail door een fijne zeef in een elegant cocktailglas. Garneer met vers muntblaadjes voordat je serveert.
Geniet van deze elegante gin cocktail met de unieke smaken van munt en ceder! Proost!