Citrus Gin Fizz

  • Geplaatst op
Citrus Gin Fizz

In de wereld van verkwikkende cocktails is er één die de smaakpapillen betovert met zijn sprankelende aroma's en verfrissende karakter - de Citroengekruide Gin Fizz. Met zijn perfecte balans tussen gin, citroensap en tonic water is deze cocktail een ware sensatie voor de zintuigen. In dit recept delen we de geheimen van het creëren van deze heerlijke cocktail, die je zal laten genieten van een onweerstaanbaar zuurtje en een verfrissende bubbel.

Ingrediënten:

  • 50 ml gin
  • 20 ml citroensap
  • 15 ml suikersiroop
  • ijsblokjes
  • tonic water
  • sinaasappel- en limoenschijfjes voor garnering

 

Bereidingswijze:

  1. Begin met het maken van de suikersiroop. Doe hiervoor 50 ml water en 50 gram suiker in een kleine pan en verwarm op medium vuur totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
  2. Giet de gin, citroensap en suikersiroop in een shaker met ijsblokjes. Shake goed om de smaken goed te mengen.
  3. Giet het mengsel in een longdrinkglas. Voeg tonic water toe tot het glas is gevuld.
  4. Garneer met sinaasappel- en limoenschijfjes. Serveer direct.

 

Tip: Voor een extra citruskick, kun je ook nog wat limoensap toevoegen aan het mengsel in de shaker. Of probeer eens verschillende soorten gin, zoals een gin met citroen- of sinaasappelsmaak, om de smaken nog meer te versterken.

 

Dit citroengekruide gin fizz recept is een heerlijke en verfrissende cocktail om op een warme zomerdag te genieten. De combinatie van gin, citroensap en tonic water zorgt voor een zuurtje en bubbeligheid, terwijl de suikersiroop een zoetje toevoegt. De sinaasappel- en limoenschijfjes geven een extra citrusboost en maken deze cocktail ook visueel aantrekkelijk. Proost!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »