Hoeveel alcoholpercentage zit er in Gin?

  • Geplaatst op
Hoeveel alcoholpercentage zit er in Gin?

Ben jij helemaal fan van een Gin tonic en drink je elk weekend er wel eentje? Weet jij dan ook toevallig hoeveel er in Gin zit en waar het van gemaakt wordt? Wij vertellen je het in dit artikel!

Waar komt gin vandaan?

Gin komt oorspronkelijk uit Nederland, in de 17e eeuw werd namelijk jenever al gebruikt als medicijn tegen galstenen en maagklachten. Dit drankje werd ontdekt door Engelse soldaten en produceerde in Engeland hun eigen distilleermethode hiervoor. Daardoor ontstond de Gin en is het tegenwoordig wordt het overal ter wereld gemaakt. Zo heb je gin productie in Spanje, Verenigde staten, Schotland en Scandinavië. Overal weten ze wat Gin is en is het een populair drankje.

 

Hoe wordt het gemaakt?

Maar hoe wordt Gin precies gemaakt? Om gin te kunnen maken heb je 2 ingrediënten nodig, namelijk pure alcohol en botanicals. Botanicals is alles dat distilleer baar en plantaardig is, hierbij kun je denken aan zaden, wortels, kruiden en bloemen. Maar wat de gin echt zijn typische smaak geeft zijn de jeneverbessen die het hoofdbestanddeel zijn van botanicals. Voor de pure alcohol kan je gebruik maken van graanalcohol. Dit is een soort vodka, en dat maakt het nu gelijk verwarrend maar eigenlijk is gin dus vodka met een typische smaak.

 

Hoeveel alcohol zit er in Gin?

Nu we hebben besproken waar gin is ontstaan en waar het van gemaakt is gaan we het hebben over misschien nog wel belangrijker punt, hoeveel alcohol zit er nou in Gin? In gin zit 40 tot 50% alcohol, dit is een gemiddeld percentage en kan verschillen per land. Ben je geschrokken van dit percentage en ben je nu benieuwd hoeveel Gin tonics jij mag drinken om nog in de auto stappen. Om nog in de auto of scooter te kunnen stappen, mag je 1,5 Gin tonic drinken en is het afhankelijk van je gewicht, geslacht en wanneer en hoeveel je hebt gegeten die dag wanneer je dan weer in de auto kunt stappen. Nogmaals dit is een schatting en verschilt per persoon en wat alcohol voor effect heeft op je lichaam.

 

Heb je na dit artikel zin gekregen in een Gin tonic? Bekijk dan onze gehele assortiment Gin op onze website. Heb je nog verdere vragen na aanleiding van dit artikel of wil je iets anders weten, neem dan gerust contact met ons op.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »