Waar wordt gin van gemaakt?

  • Geplaatst op
Waar wordt gin van gemaakt?

Gin is een sterke drank die vooral populair is in Europa en Noord-Amerika. Het wordt vaak gebruikt als ingrediënt in cocktails, maar kan ook puur gedronken worden. Gin heeft een kenmerkende smaak die wordt verkregen door middel van verschillende kruiden en specerijen. In deze blog zullen wij uitleggen waar gin van gemaakt wordt en hoe de smaak tot stand komt.

De basis van gin: graanalcohol

Gin wordt gemaakt door middel van graanalcohol. Dit is een alcohol die wordt verkregen door middel van het distilleren van granen zoals gerst, maïs en tarwe. In tegenstelling tot andere sterke dranken, zoals wodka en rum, mag gin geen smaak of kleur hebben voordat de kruiden en specerijen worden toegevoegd.

Het distillatieproces

Voordat de kruiden en specerijen aan de graanalcohol worden toegevoegd, moet de alcohol eerst gedistilleerd worden. Tijdens het distillatieproces wordt de alcohol verhit en verdampt. Vervolgens wordt de damp afgekoeld en gecondenseerd, zodat er vloeibare alcohol ontstaat met een hoger alcoholpercentage.

De kruiden en specerijen

Nadat de alcohol is gedistilleerd, worden er verschillende kruiden en specerijen aan toegevoegd. Dit zijn de zogenaamde botanicals. De botanicals die gebruikt worden in gin kunnen sterk variëren. De meest voorkomende kruiden en specerijen zijn jeneverbes, korianderzaad, engelwortel, liswortel, citroenschil en sinaasappelschil.

De smaak van gin

De kenmerkende smaak van gin wordt verkregen door de botanicals die worden gebruikt. Jeneverbes is de meest voorkomende botanical en zorgt voor een droge, pittige smaak. Korianderzaad voegt een kruidige smaak toe, terwijl engelwortel zorgt voor een licht bittere smaak. De andere botanicals voegen citrusachtige tonen toe aan de smaak van gin.

In het kort

Gin is een sterke drank die wordt gemaakt van graanalcohol en verschillende kruiden en specerijen. Het distillatieproces zorgt ervoor dat de alcohol een hoger alcoholpercentage krijgt, voordat de botanicals worden toegevoegd. De kenmerkende smaak van gin wordt verkregen door de jeneverbes en andere botanicals, die zorgen voor een droge, pittige en kruidige smaak. Gin is een veelzijdige drank die gebruikt kan worden als ingrediënt in cocktails of puur gedronken kan worden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »