Ukiyo Japanese Yuzu Gin is gemaakt van een oogst van gerst die eerst wordt gedestilleerd tot een traditionele Japanse pot still shōchū spirit. Deze shōchū-spirit wordt opnieuw gedistilleerd in een traditionele potstill met jeneverbes, mandarijn en kruiden voordat de delicate smaak van sakurabloem en yuzu wordt toegevoegd. Het resultaat is een meesterlijk gedistilleerde traditionele Japanse Gin.
Yuzu is een citrusvrucht die in Japan wordt gekweekt en geliefd is. Visueel vergelijkbaar met een citroen, maar met een krachtige geur, unieke kruidentonen, milde bitterheid en een minder scherpe zure smaak.
Onze Yuzu Gin wordt geboren uit een basis van lokaal geteelde gerst die wordt gedistilleerd tot een traditionele shōchū-spirit. We herdistilleren onze shōchū met jeneverbes, yuzu, regionale citrusvruchten en botanische producten, met respect voor de 1500 jaar oude traditie van het cultiveren en oogsten van yuzu in Japan. De yuzu-smaak is scherp en geurig en lijkt op die van de citroen en grapefruit, met boventonen van mandarijn.
Alcohol % | 40% |
Inhoud | 70CL |
Land | Japan |
Soort Gin | Kruidig |