(0)

Online Gin Bombay Sapphire Gin Kopen

 

Over Bombay Sapphire Gin

Bombay Sapphire is een traditionele gin, welke in 1986 werd geïntroduceerd door distributeur IDV. In 1997 is het merk verkocht aan Bacardi. In 2012 werden de plannen aangekondigd dat het productieproces verplaatst zou worden naar Laverstoke Mill in Whitchurch, Hampshire. De voormalige papierfabriek is in 2014 dan ook volledig gerestaureerd tot een prachtige destilleerderij. Vandaag de dag wordt hier nog steeds Bombay Sapphire gedestilleerd door Bacardi. Het is een aanrader om een bezoek te brengen aan deze prachtige plek. Ontdek hier tijdens een rondleiding hoe Bombay Sapphire wordt gemaakt en leer tijdens een cocktail-masterclass hoe jij jouw perfecte cocktail maakt!

De wereldberoemde gin wordt gebotteld in zijn kenmerkende blauwe fles. Voor het maken van deze fijne gin worden grondstoffen van de hoogste kwaliteit gebruikt. Het merk gebruikt tot 12 hoogwaardige botanicals, die tijdens destillatie boven de drank hangen in koperen manden. Doordat de verwarmde dampen stijgen, worden deze doordrenkt met alle aromatische smaken die de botanicals rijk zijn.

Ivano Tonutti is de Master of Botanicals van Bombay Sapphire. Hij reisde de hele wereld over om op zoek te gaan naar de beste botanicals voor het merk. Slechts een aantal ambachtelijke producenten levert haar producten aan Bombay Sapphire. Ivano Tonutti besteedt veel tijd in het waarborgen van de kwaliteit. Hij onderhoudt persoonlijk een hechte band met de producenten van de botanicals en hij vergelijkt de gin met proefmonsters van het jaar daarvoor. De aandacht voor detail is volgens Ivano: ‘’simply about maintaining the standard of care behind our gin‘’.  

De basis van Bombay Sapphire bestaat uit de volgende botanicals: Jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel. Koriander, kassiebast, staartpeper en malaguenapeper. Allemaal geven ze hun unieke smaak af aan de gin. De destillatie vindt plaats in authentieke koperen ketels, de zogeheten carterhead stills. In tegenstelling tot de meeste gins waar de botanicals aan het destillaat worden toegevoegd, passeert het graandestillaat in deze ketels de mand met botanicals in dampvorm. Van de hitte van Marrokaanse cubeb-bessen tot het kruid van Afrikaanse Graanwortel, ieder kruid in deze gin wordt uitgekozen om een eigen speciale eigenschap aan het destillaat te geven. De aandacht en zorgvuldigheid die in het product worden gestoken komen samen in de verleidelijke smaak van Bombay Sapphire.